Bela polenta & toč s pršutom in šparglji - Kuharski recepti - Okusno.si

Bela polenta & toč s pršutom in šparglji

Preprosta in hitro pripravljena briška jed, ki jo lahko v poznih pomladanskih mesecih oplemenitimo s svežimi šparglji. Če so le-ti divji, še toliko bolj ohranimo primorsko prvobitnost jedi.

Sestavine za polento (za 2 osebi):
olivno olje, sol, 200 g bele polente, 1 žlička masla, 2 žlici naribanega parmezana

Sestavine za toč:
olivno olje, 1 žlica masla, 200 g špargljev, 100 g pršuta, 1,5 dcl terana

Postopek priprave
V osoljeni vreli vodi, v katero smo kanili nekaj olivnega olja, skuhamo polento po navodilih z embalaže. Ko je polenta skuhana, vmešamo maslo in parmezan.

Na olivnem olju, ki smo mu dodali žlico masla, popečemo šparglje, ki smo jih narezali na približno 2 cm velike kose.

Ko so šparglji pečeni, dodamo narezan pršut in ga na hitro popečemo.

Zalijemo s teranom in na močnem ognju kuhamo tako dolgo, da povre polovica tekočine.

Postrežemo v globokem krožniku skupaj z belo polento, ki jo »točamo«, pomakamo v toč.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top