Boranja – omaka s stročjim fižolom

Boranja mi najbolj tekne v poletnih mesecih, saj vsebuje veliko zelenjave in malo mesa. Z nekoliko več
tekočine jo lahko pripravimo kot enolončnico, gostejša izvedba pa se lepo poda s pire krompirjem.

Sestavine: olje, 2 čebuli, 300g svinjskega mesa, 500g stročjega fižola, 2 paradižnika, šetraj, zelena, majaron, peteršilj, sol, poper, drobtine
boranja

  1. Operemo stročji fižol in mu porežemo konce.
  2. Na olju prepražimo sesekljano čebulo.
  3. Ko čebula postekleni, dodamo na kose narezano meso.
  4. Pražimo tako dolgo, da meso popeče z vseh strani.
  5. Dodamo na polovičke narezane stroke stročjega fižola ter na drobne koščke narezan paradižnik.
  6. Zalijemo z 2dl vode ali še bolje z jušno osnovo.
  7. Začinimo s soljo, šetrajem, zeleno in majaronom.
  8. Kuhamo 20 minut.
  9. Dodamo sesekljan peteršilj in žlico drobtin, da zgostimo omako.
  10. Dobro premešamo in na hitro zavrejemo omako.
  11. Ponudimo s pire krompirjem.

boranja0

boranja1

boranja2

boranja3

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top