Bučna juha

V jesenskem času se vsekakor odpravite na tržnico in kupite muškatno bučo. Presenetite nedeljske
goste in jim namesto goveje juhe ponudite to jesensko specialiteto.

Sestavine za bučno juho: muškatna buča, por, krompir, čebula, česen, jušna osnova, olivno lje, sol, poper, kisla smetana, lovorjev list, muškatni orešček, kruh, bučno olje (opcijsko)
bučna juha

Navodila za pripravo:

  • Bučo narežemo na večje kose (krhlje) odstranimo semena in olupimo.
  • Krhlje na grobo narežemo.
  • Korenje in krompir olupimo ter narežemo na kose.
  • Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Por na grobo narežemo.
  • Na olivnem olju pražimo čebulo tako dolgo da postekleni.
  • Dodamo strt česen. Počakamo da zadiši.
  • Nato dodamo narezano bučo, korenje, krompir in por ter premešamo.
  • Pražimo 2 minuti.
  • Začinimo s soljo, poprom in lovorjevim listom.
  • Zalijemo z jušno osnovo in kuhamo približno 15-20 min.
  • Ko je juha skuhana jo spasiramo s paličnim mešalnikom.
  • V ponvi na olivnem olju opečemo na kocke narezan kruh.
  • Juho prelijemo v ognjevarne posode. Potresemo s popečenimi kockami in parmezanom ter damo v pečico za 10 minut.
  • Predno postrežemo juho jo lahko pokapamo z bučnim oljem ter dodamo še žličko kisle smetane.

bučna juha

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top