Bučne tortice | Okusno.si

Bučne tortice

Vas zanima, kako lahko z majhnim in preprostim trikom spremenimo klasični zavitek v zelo všečne bučne tortice?

Sestavine za pripravo bučnih tortic:

  • 350 g buče hokaido
  • 1 korenček
  • 1 čebula
  • 4 stroki česna
  • olivno olje
  • sol
  • ingver
  • poper
  • 1 pest lističev svežega žajblja
  • 2 jajci
  • 250 g listnatega testa

Bučo, korenček in čebulo olupimo in narežemo na kose. Česen na grobo sesekljamo. Vse skupaj preložimo na pekač, pokapamo z olivnim oljem, začinimo s soljo, ingverjem, poprom in žajbljem ter dobro premešamo. Pečemo 40 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180 °C.

Ko je zelenjava pečena, jo preložimo v skledo in pretlačimo s paličnim mešalnikom. Vmešamo 1 razžvrkljano jajce.

Listnato testo na pomokani površini na tanko razvaljamo. Po testu enakomerno porazdelimo nadev. Testo zvijemo v rolado, ki jo z vseh strani premažemo z razžvrkljanim jajcem.

Z nožem prečno narežemo rolado na približno 4 cm debele kose, ki jih nato pokončno postavimo v naoljene modelčke za peko mafinov. Z dlanjo vsak kos testa narahlo pritisnemo navzdol, da se testo lepše porazdeli po modelčku.

Bučne tortice pečemo 15–20 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180 °C.

bučne tortice recept

Imate radi bučo? Preberite si recept za bučno juho.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top