Chilli con carne | Okusno.si

Chilli con carne

Chilli con carne je pikantna mehiška enolončnica z mletim mesom, fižolom, koruzo in papriko, ki jo je bolje skuhati en dan prej, da se vsi njeni okusi razvijejo v polni meri. Priporočam, da jo skuhate  dvakrat več, kot jo potrebujete za običajen obrok, in da shranite nekaj porcij v zamrzovalnik.

Sestavine za chili con carne (4 osebe): 2 čebuli (300 g), 4 stroki česna,  olje, 500 g mletega govejega, podplečja, 2 žlički rdeče paprike v prahu, 250 g paradižnikovih pelatov, 1 žlička sladkorja, origano, 100 g rdeče paprike, 100 g zelene paprike, 2 zelena čilija (približno 50 g), 1 žlička temne čokolade v prahu, 2 lovorjeva lista, 1 l vode, sol, 120 g koruze, 230 g rdečega fižola iz pločevinke, ½ žličke kumine v prahu, 1 žlica sesekljanega svežega peteršilja, poper, čili v prahu

Kako naredimo chili con carne?

Na olju prepražimo sesekljano čebulo in sesekljan česen. Ko čebula postekleni, dodamo mleto meso. Pražimo in mešamo tako dolgo, da se meso razpusti in nekoliko porjavi. Potresemo z mleto sladko papriko, premešamo in pražimo še kakšno minuto.

Nato dodamo pelate, žličko sladkorja, origano, kumino v prahu, sesekljano rdečo in zeleno papriko, sesekljan čili, ki smo mu odstranili semena, čokolado v prahu in lovorjeva lista. Prilijemo 1 l vode, solimo po okusu in pokrijemo posodo.

Kako dolgo kuhamo chili con carne?

Po 40 minutah kuhanja na nizki temperaturi primešamo koruzo in fižol.

Ponovno pokrijemo posodo in kuhamo še 10 minut. Ko je jed kuhana, ji vmešamo sesekljan peteršilj in dodamo še nekaj mletega popra. Če imamo radi pikantne jedi, dodamo tudi nekaj mletega čilija.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top