Piščančji curry s špinačo | Kuharski recepti - Okusno.si

Piščančji curry s špinačo

Recept, ki bi mu lahko rekli tudi »dva v enem« ali en recept za 2 jedi. V kolikor boste upoštevali navodila za pripravo tega recepta čisto do konca, boste skuhali curry, ki ima zaradi špinače in rozin precej drugačen pridih in seveda tudi nekoliko drugačen okus. V kolikor pa boste s kuhanjem odnehali 5 minut pred koncem, ker recimo ne marate špinače, pa tudi ne bo nič narobe, saj boste prišli do odličnega običajnega curryja.


Sestavine za 4 osebe:
600 g piščančjega fileja
4 žličke curryja
2 žlici svetle sojine omake
olje
350 g čebule
3 stroki česna
½ žličke ingverja
½ žličke kurkume
sol, poper
1,5 žličke riževe moke
400 ml kokosovega mleka
150 g sveže špinače
1 pest rozin

Kako naredimo špinačni curry?

Meso narežemo na koščke in ga preložimo v skledo. Dodamo žličko currya, 2 žlici svetle sojine omake in 2 žlici olja. Premešamo in pustimo, da se meso marinira vsaj 1 uro.

V ponvi segrejemo olje, na katerem med stalnim mešanjem prepražimo sesekljano čebulo in česen. Ko čebula postekleni, jo predevamo v skledo (ne v tisto, kjer se marinira meso).

V vroči ponvi na olju v dveh rundah popečemo na manjše koščke narezano piščančje meso.

Med mešanjem meso pražimo kakšni 2 minuti, da se rahlo zapeče z vseh strani. Potresemo s curryjem (vsaj 3 male žličke), dodamo ingver in kurkumo ter solimo in popramo.

1,5 žličke riževe moke zmešamo s 3 dl vode. Prilijemo k mesu, vse skupaj premešamo, zmanjšamo temperaturo, pokrijemo posodo in kuhamo 20 minut.

Prilijemo kokosovo mleko in kuhamo še 10 minut. Poskusimo, po potrebi dodamo še malo curryja in soli.

Vmešamo na grobo sesekljano špinačo in pest rozin, ki smo jih predhodno namakali 15 minut v mlačni vodi.

curry s špinačo

Kuhamo še 5 minut. Če imamo radi bolj pekoče jedi, lahko v curry dodamo še nekaj ostrega čilija.

recept špinačni curry

Curry postrežemo s kuhanim rižem.

curry špinača recept

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top