Curry

curryPiščančje meso v curry omaki je definitivno na vrhu seznama mojih najljubših jedi. Preizkusil sem že veliko začimbnih mešanic za pripravo curry omake in vedno znova ugotovil, da se najbolj obnese curry v rumeni steklenički blagovne znamke Maestro. In naj povem še to, ni ga boljšega currya, kot ga pripravi moja žena.

Sestavine za 2 osebi: olje, 1 čebula, 2 stroka česna, 300 g piščančjega fileja, curry, pol žličke ingverja, sol, 1 pločevinka kokosovega mleka (400 ml), 1 pločevinka mlade koruze v storžih, pest zmletih mandljevih, lističev, čili v prahu

  1. V ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo drobno narezane stroke česna in na tanke kose narezano piščančje meso.
  2. Dobro začinimo s curryem (vsaj 2 mali žlički), potresemo z ingverjem ter solimo in popramo.
  3. Meso popečemo z vseh strani.
  4. Prilijemo 2 žlici sojine omake in dobro premešamo. Počakamo, da meso vpije omako.
  5. Prilijemo kokosovo mleko, zmanjšamo temperaturo in na šibkem ognju kuhamo 15 minut.
  6. Po potrebi dodamo še malo currya.
  7. Dodamo na kose narezano mlado čebule ter pest grobo zmletih mandljevih lističev.
  8. Po okusu začinimo z ostrim čilijem ter na hitro prevremo omako.
  9. Postrežemo s kuhanim rižem.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top