Cvetačni kuskus s curryjem | Okusno.si

Cvetačni kuskus s curryjem

Cvetačni kuskus lahko uporabimo kot prilogo ali pa ga z dodatkom popečene zelenjave (npr., por, korenček, bučke, čebula) pretvorimo v glavno jed.

Sestavine: 500 g cvetače, 2 stroka česna, 1 žlica sesekljanega peteršilja, oljčno olje, sol, poper, kurkuma, curry

Kako naredimo cvetačni kuskus s curryjem?

Cvetačo očistimo in razdelimo na manjše cvetke. S sekljalnikom na drobno sesekljamo 300 g cvetačnih cvetkov. Sesekljano cvetačo enakomerno porazdelimo po večjem pekaču ali veliki kuhinjski deski ter jo pustimo počivati kakšno uro, da se nekoliko osuši, saj jo bomo tako lažje prepražili.

Česen olupimo in drobno sesekljamo.

Peteršilj sesekljamo in ga počasi popečemo v ponvi, v katero smo kanili nekaj oljčnega olja. Prepražen peteršilj precedimo, da odteče odvečno olje in ga razporedimo po papirnati brisači, da popivna preostanek maščobe.

V čim večjo segreto ponev kanemo nekaj oljčnega olja in počasi prepražimo tretjino sesekljanega česna (količina česna, ki ga dodamo, je odvisna od tega, kolikokrat bomo pražili cvetačo). Ko česen rahlo porumeni, dodamo toliko sesekljane cvetače, da bo prekrito dno posode in nič več (jaz sem pražil po 100 g sesekljane cvetače v treh rundah). Solimo in popramo po okusu ter dodamo pol žličke kurkume. Med mešanjem pražimo približno 3–4 minute.

Postopek ponovimo še dvakrat, s tem, da se lahko malce poigramo z začimbami (začinimo samo s curryem ali pa s kombinacijo kurkume in curryja).

Cvetačni kuskus potresemo s popečenim peteršiljem.

cvetaca-kuskus-recept

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top