Glaziranje je kuharska tehnika, ki se uporablja za izboljšanje okusa in videza jedi, saj le-ta pri tem dobi lepši izgled in sijaj. Naravna sladkost mladega korenja se dobro ujema s sladkostjo medu, medtem ko pistacije tej enostavni prilogi dodajo lepo hrustljavost in okus po oreščkih.
Sestavine:
450 g mladega ali baby korenja, sol, 20 g pistacije, 1 žlica masla, 2 stroka česna, 1 žlica akacijevega medu, peteršilj
Kako naredimo glazirano korenje?
Korenček v osoljeni vreli vodi kuhamo 5 minut. Nato ga precedimo in osušimo.
Pistacije olupimo in jih sesekljamo z nožem.
V ponvi segrejemo maslo. Dodamo sesekljan česen in korenček. Na nizki temperaturi korenček popečemo z vseh strani.
Dodamo žlico medu in žlico sesekljane pistacije. Vse skupaj premešamo in pražimo še kakšno minuto. Jed odstavimo in potresemo s sesekljanim peteršiljem.