Golaž

Golaž

Sestavine:
goveje meso (bočnik), čebula, česen, mleta rdeča paprika, poper, kajenski poper,  sol, lovorjev list, majaron, čili, polpekoči feferoni, gorčica, rdeče vino, paradižnikova mezga, peteršilj

golaž

  • Na olju prepražimo 3 srednje velike čebele, ki jih predhodno na drobno narežemo.
  • Ko čebula postekleni, dodamo 3 narezane stroke česna, 500g na kose narezanega govejega mesa in 2 žlički mlete rdeče paprike. Pražimo 2-3 minute.
  • Začinimo s soljo, kajenskim poprom, lovorjevim listom, poprom, majaronom, narezanimi polpekočimi feferoni.
  • Zalijemo z 1dc rdečega vina in pustimo rahlo vreti 2 minuti.
  • Zalijemo s 4dc vode in dušimo do mehkega (vsaj 1 uro).
  • Dodamo 1 veliko žlico paradižnikove mezge in malo žlico gorčice. Kuhamo 10 minut.
  • Iz 3 malih žlic moke in 1 dcl vode naredimo podmet za zgositev golaža. Kuhamo nadaljnih 10 minut.
  • Tik pred koncem kuhanja potresemo golaž s peteršiljem in ga po želji začinimo tudi s čilijem, če nam ustreza bolj pekoč okus.
  • Golaž lahko postrežemo s polento, makaroni ali kruhovimi cmoki.

Zaznamki

komentarji

  • johnny b /

    to je pocerski recept za golaž.nikakor ne narediš dobrega golaža v tako kratkem času,zaporedju itd.
    nikakor ne daješ moke oz. podmeta to je mimo:)
    če kdo želi izvedeti kako se res naredi golaž v pravem pomenu besede mi lahko piše na mail.
    lp johnny b

  • johnny b /

    se opravičujem,to je moj mail:
    johnny331@gmail.com

  • Johnny, zakaj na mail? Tu ga objavi! Vse zanima kakšen je pravi golaž.

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top