Gratinirane testenine z ohrovtom

Za vegetarijance in za tiste, ki ne veste kaj bi naredili z ohrovtovo glavo, če se slučajno znajde v vašem hladilniku, je tale recept kot nalašč za nekaj novega kreativnega ustvarjanja v vaši kuhinji.

Sestavine za pripravo gratiniranih testenin z ohrovtom: ohrovt, slanina, čebula, česen, kisla smetana, skuta ali kajžerski sir, parmezan, jajce

gratinirane testenine

Priprava:

  • V osoljeni vreli vodi 4 min kuhamo ohrovtove liste (vsaj pol glave).
  • Odlijemo vodo in na grobo narežemo liste.
  • Na olivnem prepražimo na drobno sesekljano čebulo.
  • Dodamo na koščke narezano slanino (10 dag) in 2 na grobo narezana stroka česna ter popečemo samo toliko, da slanina malce zakrkne.
  • V posodo dodamo narezan ohrovt zalijemo z 1dcl vode in vse skupaj premešamo. Kuhamo 1 minuto in odstavimo.
  • Vse skupaj zmešamo s testeninami, ki smo jih prej skuhali v osoljeni vodi.
  • Prelijemo z mešanico, ki jo pripravimo iz 2 velikih žlic kisle smetane, 125 g skute ali kajžerskega sira, parmezana, in 2 jajc
  • Testenine damo za 10 min v pečico, ki jo predhodno ogrejemo na 230 st.

Dober tek!

gratinirane testenine

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top