Gratinirani bučni torteloni | Okusno.si

Gratinirani bučni torteloni

Ste pomislili, da je v naslovu slovnična napaka in da sem napačno zapisal besedo torteloni, saj bi moralo pisati tortelini? Ne, ni prišlo do napake. Torteloni so namreč povečana verzija njihovih manjših bratov tortelinov.

Sestavine za testo:
200 g ostre moke
2 jajci

Sestavine za nadev (za 16 tortelonov premera 10 cm):
200 g olupljene in očiščene muškatne buče
sol
ingver
muškatni orešček
4 sveži žajbljevi lističi
olivno olje
3 žlice sira mascarpone (približno 80 g)
3 žlice krušnih drobtin (približno 80 g)
1 žlica naribanega parmezana
1 jajce

Sestavine za preliv:
2 jajci
50 g parmezana
2 žlici kisle smetane
0,5 dl mleka
sol

Testo za tortelone pripravimo po receptu na naslovu https://www.okusno.si/testo-za-testenine. Testo s pomočjo strojčka za pripravo testenin razvaljamo na več zelo tankih trakov. Za tortelone potrebujemo malce večji okrogel model, s katerim bomo narezali testo na kroge.

Priprava nadeva
Bučo prerežemo, odstranimo semena in jo narežemo na 2 cm debele krhlje. Vsakega posebej olupimo. Položimo jih na pomaščen pekač, potresemo s soljo, ingverjem, muškatnim oreščkom in štirimi narezanimi žajbljevimi lističi. Pokapamo jih z olivnim oljem.

Narezano bučo pečemo približno 20 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 200 °C. Vse sestavine iz pekača predevamo v skledo in pretlačimo s paličnim mešalnikom.

V pretlačeno bučo vmešamo mascarpone, krušne drobtine in parmezan. Vse skupaj dobro premešamo. Po potrebi lahko še malce solimo.

Na sredo vsakega izrezanega okroglega kosa testa položimo žličko nadeva. Testo okoli nadevov s pomočjo kuhinjskega čopiča premažemo z razžvrkljanim jajcem.

Testo prepognemo, da se robovi zgornje in spodnje polovice kroga dotikajo. Najprej s prsti previdno stisnemo testo okoli nadeva, enako naredimo še po vsej preostali površini. Levi in desni krak lunice sprimemo skupaj in stisnemo, da dobimo značilno obliko tortelinov.

Priprava preliva
Tortelone kuhamo približno 4–5 minut v osoljeni vreli vodi. Ko so kuhani, jih odcedimo in preložimo v naoljen pekač za peko pit.

V skledici zmešamo jajci, mleko, parmezan in kislo smetano. Solimo po okusu.

Pripravljen preliv prelijemo čez tortelone. Po 10 minutah pečenja v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 200 °C, povišamo temperaturo na 220 °C in pečemo tako dolgo, da se preliv zlatorjavo zapeče.

gratinirani tortelini recept

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top