Grattini s piščancem in zelenjavo | Okusno.si

Grattini s piščancem in zelenjavo

Ribana kaša me vedno spomni na babico. Kot mulc sem jo vedno rad opazoval, kako je pripravljala testo, ga naribala in potem ribano kašo sušila na kuhinjskem prtu. In še danes ne morem pozabiti okusa njene nedeljske goveje juhe, v katero je zakuhala svojo kašo. Božansko! Grattini so nekakšna italijanska verzija ribane kaše in jih lahko uporabimo tudi kako drugače kot samo za jušne zakuhe. Tu je ena varianta. Preberite si recept za “Grattini s piščancem in zelenjavo”.

Sestavine za 2 osebi:
olivno olje, 2 mladi čebuli, 2 stroka česna, 200 g piščančjega fileja, 2 korenčka, polovica pora, 1 bučka, 1 paprika, sol, 6 dcl zelenjavne jušne osnove, 250 g grattinov

V ponvi na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo drobno narezana stroka česna in na približno 2-3 cm narezane kose piščančjega mesa.

Meso na hitro popečemo z vseh strani.

Dodamo na koščke narezano korenje, por, bučke in papriko. Vse skupaj med mešanjem pražimo 3 minute. Začinimo s soljo, dolijemo 1 dcl jušne osnove in na šibkem ognju dušimo še 5 minut.

V drugi posodi zavremo 6 dcl zelenjavne osnove in v njej po navodilih z embalaže skuhamo grattine. Ko so kuhani, odlijemo odvečno tekočino in jih vmešamo v zelenjavno omako s piščancem.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top