Grška pizza

Sestavine:
črne olive, feta sir, origano, pelati

grška pizza


Sestavine za testo:
200g ostre moke, 200g gladke moke, žlička soli, žlička sladkorja, 1,5dcl mlačne vode, 5g suhega kvasa, 0,5 dcl olivnega olja

Priprava testa

  • V posodi zmešamo ostro in gladko moko.
  • Primešamo malo zvrhano žličko soli in zmešamo.
  • Dodamo vrečko suhega kvasa in ščepec sladkorja ter ponovno premešamo.
  • Dolijemo 0.5 dcl olivnega olja ter 1.5-2 dcl mlačne vode.
  • Vse skupaj dobro premešamo in zamesimo v gladko testo (testo mesimo vsaj 5 minut).
  • Hlebček testa premažemo z olivnim oljem in ga preložimo v posodo kjer bo vzhajal (volumen posode naj bo vsaj 2x večji od hlebčka testa). Posodo prekrijemo s krpo.
  • Ko testo naraste na 2x velikost (približno po 1 uri vzhajanja), ga položimo na pomokano površino in še enkrat dobro pregnetemo. Iz testa moramo iztisniti ves zrak, ki je nastal med vzhajanjem.
  • Testo razvaljamo in položimo v pomaščen pekač.
  • Obložimo ga z izbranimi sestavinami.
  • Pečemo približno 10-15 minut v pečici, ki smo jo ogreli na 240°.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top