Grška solata

Grška solata ponuja bogastvo okusov in barv. Kot mnogi drugi, sem jo tudi jaz prvič poskusil na počitnicah v Grčiji.

Sestavine: paradižnik, paprika, kumare, čebula, feta, črne olive, origano, sol, olivno olje, ½ limone

grška solata

  • Kumare razpolovimo po dolžini, nato pa vsako polovico še razpolovimo po dolžini. Tako pripravljene četrtine narežemo na približno 0,5 cm debele kolobarčke.
  • Podobno naredimo s paradižnikom in z olupljeno čebulo, le da mora biti slednja narezana na čisto tanke kolobarčke.
  • Papriko razpolovimo in ji odstranimo semenje. Narežemo jo po dolžini na približno 0,5cm široke trakove.
  • Feta sir narežemo na približno 1cm velike kocke.
  • Črne, izkoščičene olive narežemo na polovičke.
  • Vso zelenjavo damo v skledo. Solimo, zabelimo z olivnim oljem in potresemo z origanom. Dobro premešamo. Predno postrežemo damo solato za pol ure v hladilnik.
  • Po želji lahko solato okisamo z limonim sokom.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top