Hruškova pita

Če ste sladkosnedi in imate radi skuto, potem bo hruškova pita prava stvar za vas. Priporočam uporabo hrušk iz kompota, saj so kompaktne in zelo sočne.

Sestavine za testo:
220 g moke, 1 jajce, 100g maslo, žlica sladkorja, žlica sladke smetane, ščepec soli

Sestavine za nadev:
hruške, 2 jajci, 250 g skute, 1dcl sladke smetane, 100g ricotte, 6 žlic sladkorja, limonin sok, 3 žlice moke, žlička nastrgane limonine lupine, zavitek vanili sladkorja, žlička vanilijeve arome

hruškova pita

  1. V posodo presejemo moko in jo zmešamo s ščepcem soli ter žlico sladkorja. Dodamo na koščke narezano maslo, stepeno jajce in sladko smetano. Vse skupaj zmešamo in zgnetemo v prožno testo.
  2. Testo zavijemo v folijo in ga damo za 30 minut počivati v hladilnik.
  3. Testo razvaljamo v obliko kroga katerega premer mora biti za 4 cm daljši od premera tortnega modela, saj moramo, ko s testom pokrijemo dno pomaščenega pekača dobiti še 2 cm visok rob.
  4. Testo obložimo s hruškovimi polovicami iz kompota. Pod vsako polovico hruške damo žličko ribezove marmelade.
  5. Hruške prelijemo z nadevom, ki ga pripravimo tako, zmiksamo jajca, moko, skuto, sladkor, ricotto in sok polovice limone.
  6. Pečemo 40 minut pri 180°.
  7. Ko je torta pečena, pustimo da se ohladi, nato pa jo damo preko noči v hladilnik.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top