Jabolčni zavitek iz vlečenega testa | Okusno.si

Jabolčni zavitek iz vlečenega testa

Sestavine za pripravo jabolčnega zavitka: 500 g vlečenega testa (6 listov), 1kg jabolk, 2 žlički rjavega sladkorja, 1/2 žličke cimeta, vanilijeva semena (opcijsko), 3 žlice masla, 2 žlici krušnih drobtin, olje za premaz testa

Priprava testa in nadeva za jabolčni zavitek

Jabolka olupimo in naribamo. Jabolka predevamo na cedilo, da odteče odvečen sok.
Odcejena jabolka predevamo v skledo in začinimo s cimetom ter sladkorjem. Po želji lahko dodamo tudi nekaj vanilijevih semen. Vse skupaj dobro premešamo.

Liste vlečenega testa polagamo na večjo pomokano površino in sicer tako da bomo dobili večji pravokotnik, ki bo meril 2 lista v dolžino in 3 liste v višino. Robovi listov se naj prekrivajo na približno 1 cm širine.

V manjši ponvi raztopimo 1 žlico masla na katerem prepražimo krušne drobtine. Ko dobijo zlatorjavo barvo jih odstavimo in predevamo v skledico, kjer se naj ohladijo.

S pomočjo čopiča na tanko premažemo testo z oljem.

Kako obložimo testo za jabolčni zavitek?

Odcejena naribana jabolka porazdelimo po približno 1/2 površine testa. Po jabolkah potresemo ohlajene pražene drobtine.

Jabolčni zavitek zavijemo po krajši stranici navzgor. Previdno ga položimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.

V ponvi raztopimo 1 žlico masla. S pomočjo čopiča premažemo zavit jabolčni zavitek z raztopljenim maslom.

Kako dolgo pečemo jabolčni zavitek?

Jabolčni zavitek pečemo približno 35 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180 stopinj.

Ko je zavitek pečen, ga vzamemo iz pečice in za 20 min pokrijemo s krpo. Nato ga potresemo s sladkorjem v prahu in narežemo.

zavitek-recept

jabolcni-strudelj-rozine

Jabolčni štrudelj z rozinami

recept-za-jabolcni-strudl

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top