Jabolčni zavitek

Jesen, ko je jabolk v izobilju, je idealen čas za pripravo jabolčnega zavitka. Tokrat se bomo lotili priprave zavitka iz listnatega testa, pa tudi jabolk ne bomo naribali ampak jih narezali na manjše koščke.

Sestavine za pripravo jabolčnega zavitka: listnato testo, jabolka, limona, rjavi sladkor, med, cimet, maslo, drobtine.

jabolčni zavitek

V ponvi na razstopljenem maslu karameliziramo sladkor. Dodamo olupljena in na koščke narezana jabolka in pražimo kakšne 3 minute. Dodamo sok polovice limone in prilijemo 1dcl vode. Pokrijemo s pokrovko in dušimo 5 min.

priprava jabolčnega zapiska

Dobro začinimo s cimetom in po potrebi še sladkamo. Dodamo žlico drobtin in vse skupaj dobro premešamo.

Na pomakani površini na tanko razvaljamo listnato testo. 3/4 površine premažemo z nadevom iz jabolk.

Testo zavijemo in damo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Pečemo cca. 30 min pri 180 stopinjah.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top