Jagodna torta

Maja se začnejo na tržnicah prodajati jagode. Ampak tiste najboljše, najslajše, dobiš v začetku junija. In ker ima takrat moja žena rojstni dan, ni potrebno posebej ugibati kakšno torto ji pripravim. I love you baby.

Sestavine za testo:
200g moke, ščepec soli, žlica sladkorja, 1 jajce, 100 g masla, žlica sladke smetane

Sestavine za kremo:
300g mascarpona, 500 g pasirane skute, 2dcl sladke smetane, vanili sladkor, limona

jagodna torta

  1. V posodo presejemo moko in jo zmešamo s ščepcem soli ter žlico sladkorja. Dodamo na koščke narezano maslo, stepeno jajce in sladko smetano. Vse skupaj zmešamo in zgnetemo v prožno testo.
  2. Testo zavijemo v folijo in ga damo za 30 minut počivati v hladilnik.
  3. Testo razvaljamo v obliko kroga katerega premer mora biti za 4 cm daljši od premera tortnega modela, saj moramo, ko s testom pokrijemo dno pekača dobiti še 2 cm visok rob.
  4. Testo na večih mestih prebodemo z vilicami in obtežimo s suhim fižolom. Še posebej moramo dobro obtežiti testo pri robovih, saj se nam bodo drugače med peko povesili.
  5. Pečemo 15 minut pri 180°. Odstranimo fižol in pečemo še 10 minut.
  6. Testo premažemo z jagodno marmelado. Pustimo da se testo ohladi.
  7. Kremo pripravimo tako, da najprej stepemo sladko smetano v katero smo dodali žlico sladkorja v prahu.
  8. V posebni posodi zmiksamo skuto, mascarpone, vanili sladkor, žličko nastrgane limoninine lupine ter sok ene limone. V tako pripravljeno mešanico vmešamo stepeno sladko smetano.
  9. Testo bogato obložimo z na četrtinke narezanimi jagodami, ki jih lahko po želji tudi posladkamo s sladorjem v prahu. Vse skupaj prelijemo s kremo in damo preko noči v hladilnik.
  10. Pred serviranjem torto okrasimo z jagodami.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top