Jajčna omleta s šparglji

Sestavine za 2 osebi:
4 jajca, 0.5 dcl vode, 200g špargljev, sol, poper, 2 žlici parmezana

omleta šparglji

Navodila za pripravo:

  • V ponev vlijemo žlico olivnega olja in na srednje močni temperaturi pečemo šparglje približno 2-3 minute.
  • V primeru, ko nimamo mladih in svežih špargljev, je priporočljivo na hitro pokuhati šparglje v osoljeni vreli vodi.Po 3 minutah kuhanja damo šparglje iz vode in jih osušimo na papirnati brisači. Nato jih popečemo po zgornjem postopku.
  • Razžvrkljamo štiri jajca, 0,5 dcl vode in 2 žlici sveže naribanega parmezana. Začinimo s soljo in poprom.
  • Mešanico prelijemo čez šparglje in prekrijemo ponev s pokrovko. Pečemo približno 1 minuto, nato obrnemo omleto in pečemo še 1 minuto da se na obeh straneh zlatorjavo zapeče.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top