Prav škoda je, ker je sezona, ko jo mogoče dobiti sveže šparglje, tako kratka. Zato poskrbim meseca maja, da se jih najem za celo leto :-). Če nimam veliko časa, si jih največkrat pripravim z jajci.
Sestavine za 2 osebi: 4 jajca, 0.5 dcl vode, 200g špargljev, sol, poper, 2 žlici parmezana
Navodila za pripravo
Na olivnem olju, ki mu dodamo žlico masla, popečemo na koščke narezane šparglje. Če nimamo mladih špargljev, jih damo predhodno kuhati v osoljeno vrelo vodo za 3 minute.
V posebni posodici zmešamo jajca, sol, poper, sladko smetano, parmezan in nekaj koščkov mozzarelle.
Prelijemo čez šparglje, zmanjšamo temperaturo, pokrijemo s pokrovko in počakamo, da se jajca spečejo na spodnji strani.
Nato polovico »palačinke« preložimo čez drugo polovico, tako da dobimo omleto. Pečemo pol minute, nato obrnemo še za pol minute na drugo stran.
OPCIJA
Omleto lahko pripravimo tudi v pečici. Razžvrkljana jajca in popečene šparglje damo v ognjevarno posodo. Pečemo približno 20 minut pri 180 °C.