Obožujete sendviče in jajca? Potem si naredite sendvič z jajcem. Preprosto. Le jajčno omleto morate »zapakirati« malce drugače kot običajno. In ja, sveža žemljica je nujen pogoj za uspešno izveden recept. Preberite si recept za sendvič z jajčno omleto.
Sestavine:
žemlja, jajce, voda, parmezan, sol, poper
Sestavine za 2 osebi:
2 žemlji, 2 jajci, 0,5dcl vode, žlica parmezana, sol, poper
- 2 jajci razžvrkljamo skupaj z 0,5 dcl vode.
- Vmešamo žlico naribanega parmezana.
- Solimo in popramo po okusu.
- V razgreto in namaščeno ponev vljijemo jajčno zmes.
- Pokrijemo s pokrovko in zmanjšamo temperaturo.
- Ko se začne jajčna mešanica na vrhu sterjevati, jo prepognemo na polovico. Omleto nato popečemo na vsaki strani.
- Žemljo prerežemo na polovico in jo samo na notranjih straneh popečemo v pekaču ali na namiznem žaru.
- Omleto odrežemo na polovico in nato vsako polovico vstavimo v žemljice.