Juha z ribano kašo

Jušna osnova je temelj marsikatere juhe kot tudi rižot in raznih omak. Lahko je skuhate nekaj več, zamrznite ter uporabite, ko jo potrebujete. Spodaj je recept za pripravo piščančje verzije, ki je mimogrede tudi zelo poceni. Seveda pa lahko pripravite tudi klasično jušno osnovo iz govejega mesa, ribjo osnovo ali pa zelenjavno jušno osnovo brez mesa

Sestavine: piščančji hrbet, korenček, cvetača, peteršiljeva korenina, čebula, česen, gomolj zelene, poper v zrnju, paradižnikova mezga, lovorjev list, šetraj, muškatni orešček, sol

juha ribana kaša

Priprava  za 4 osebe:

  • V večji lonec nalijemo 2l vode.
  • V vrelo vodo damo 2 piščančja hrbta, 3 korenčke, malo cvetače, peteršiljevo korenino, 1/2 čebule, 2 stroka česna, 1/4 gomolja zelene.
  • Začinimo z žličko celega popra, žličko paradižnikove mezge, lovorjevim listom, šetrajem, muškatnim oreščkom ter seveda s soljo.
  • Juha naj narahlo vre vsaj 30 min.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top