Kapeleti z rikoto

Zavihajte rokave, pomokajte roke in se lotite priprave testa. Na obliko pripravljenih kapeletov se ne ozirajte preveč. Kakršnikoli že bodo, vas bo okus te jedi, ki jo boste zabelili z žajbljevim maslom, verjetno očaral. Tako kot je očaral mene v gostilnici na glavnem trgu v Piacenzi. Preberite si recept za jed “kapeleti z rikoto”.

Sestavine za testo:
300g moke, 3 jajca

Sestavine za nadev:
ricotta, parmezan, sol, muškatni orešček

Sestavine za preliv:
maslo, žajbelj, parmezan

kapeleti rikota

  1. Iz moke in jajc zgnetemo testo.
  2. Testo zavijemo v folijo in ga damo počivati v hladilnik za 30 minut.
  3. Testo razvaljamo na 1mm debeline s pomočjo naprave za izdelavo testenin.
  4. Testo narežemo na kvadrate na ketere položimo žličko nadeva, ki ga pripravimo iz ricote in parmezana, ki ju začinimo s soljo in muškatnim oreščkom.
  5. Kvadratke testa zvijemo v raviole, ki jih damo kuhati v osoljeno vrelo vodo.
  6. V ponvi segrejemo maslo in počakamo, da se zapeni (nikakor ne sme porjaveti) nakar dodamo 6 žajbljevih listov, zmanjšamo ogenj na minimum, mešamo 1 minuto in odstavimo.
  7. Ko so ravioli skuhani al dente, jih odcedimo in damo v ponev z žajbljevim maslom, dobro potresemo s parmezanom in vse skupaj dobro premešamo.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top