Kokočokonana Muffin - Kuharski recepti - Okusno.si

Kokočokonana Muffin

Moja hči je imela obdobje, ko je vsakih nekaj dni pekla mafine. Ko sva izčrpala vse klasične recepte, sva začela tudi malce eksperimentirati. Tako je nastal recept za mafine kokočokonana, ki so dobili ime po treh glavnih sestavinah – kokosu, čokoladi in bananah.

Sestavine za pripravo mafinov: 200 g moke, 100g rjavega slakorja, 1/2 žličke sode bikarbone, 2 žlički pecilnega praška, 50 g kokosove moke, 200 g banan, 80 g čokoladnih kapljic (ali čokolade v koščkih), 30 g mandljev, 150g mascarpona, 80 ml olja, 1 dcl mleka, 1 jajce

Penasto umešajte jajce in sladkor. Dodajte olje in premešajte. V drugi posodi premešajte vse ostale suhe sestavine. Dodajte banane, ki ste jih pretlačili z vilico, mleko in mascarpone. Vse skupaj dobro premešajte.

mufin

S pripravljeno maso do dveh tretjin napolnite namaščene modelčke za mafine. Pecite jih v pečici, ogreti na 200 stopinj, cca. 20 minut.

mufin

Mafini – dodatne informacije

Recept za slastne mafine je odličen način, da začnete jutro s sladko in okusno poslastico. Kombinacija okusov v tem receptu vas ne bo pustila ravnodušnih. Osnovne sestavine za recept za mafine so večnamenska moka, pecilni prašek, soda bikarbona, sol in sladkor. Potrebovali boste tudi mleko, rastlinsko olje, jajca in vašo najljubšo vrsto sadja ali oreščkov.

Mafini se naredijo tako, da se v veči skledi zmešaj najprej suhe sestavin. V manjši skledi zmešamo mleko, olje in jajca. Mokre sestavine počasi dodajamo k suhim in mešamo toliko časa, da se vse sestavine povežejo. Sedaj se začne naslednja faza v pripravi mafinov. V testi dodajte svojo najljubšo vrsto sadja ali oreščkov. Uporabite lahko borovnice, maline, čokoladne koščke, orehe ali karkoli vam je ljubše. Vse skupaj mešate, dokler niso sestavine za mafine dobro premešane in enakomerno porazdeljene.

Pekač za mafine namastite z maslom ali razpršilom za kuhanje proti prijemanju. Z žlico ali zajemalko za sladoled napolnite vsako skodelico za mafine do približno dveh tretjin. Pekač postavimo v pečico in pečemo 15-20 minut. Mafini morajo biti zlato rjavi in ​​zobotrebec, ki ga zapičimo v enega, mora izpasti čist.

Ko so mafini pečeni, jih pustite, da se ohladijo v modelu. Mafine postrezite s skodekico mleka ali čaja.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top