Krompirjev golaž

Krompirjev golaž

Sestavine:
3 čebule, 2 stroka česna, rdeča sladka mleta paprika, paradižnikova mezga, 800 g krompirja, sol, poper, majaron, lovorjev list, hrenovka

krompirjev golaž

  1. Na olju prepražimo nasekljano čebulo.
  2. Ko čebula postekleni (ne sme porjaveti), dodamo 2 na drobno narezana stroka česna, dve žlički mlete paprike in eno žlico moke.
  3. Na hitro prepražimo.
  4. Dodamo olupljen in na kose narezan krompir.
  5. Zalijemo s približno 0,5l vode ali še boljše jušne osnove.
  6. Začinimo s soljo, poprom, majaronom, lovorjevim listom. Dodamo že 1 žlico paradižnikove mezge.
  7. Posodo pokrijemo s pokrovko in na rahlem ognju kuhamo približno 20 minut. Večkrat premešamo, da se krompir ne sprime dna.
  8. Odkrijemo posodo in kuhamo še 5 minut tako da morebitna odvečna tekočina povre. Jed mora biti namreč gosta.
  9. Krompirjev golaž ponudimo z makaroni in kuhano hrenovko.

Zaznamki

komentarji

  • Vse bi še prenesel a makorone s krompirjem ??! Žal hvala. Je že bolje sam krompir po starem receptu: 250 gr-čebula-pražena, 1 kg-krompir v malih kosih, rdeča paprika-1 žlica, pražimo 10 min. nato zalijemo cca 3 prste nad krompirjem.
    Pokrijemo in kuhamo polure. Pred serviranjem dodamo še 3 žlice moke im 10 min. pokuhamo. V vsako porcijo dodamo 1/2 žlice kisle smetane. Jemo z žlico , z vilicami lahko krompir pretlačimo, je okusnejša omaka. Zraven ponudimo dober domač kruh. Pa dober tek !

  • Lojz Makaronov /

    Mislim, da bi odlično pasal še riž zraven. In kakšna žlica polente.

  • Jas mislim da ma vsak svoj okus, recept je odličen ampak ker mi polek golaža ne jemo ničesar dam malo več začimb in več vode

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top