Krompirjeva zloženka s porom

Sestavine:
krompir, por, olivno olje, poper, sol, rdeči in zeleni feferoni (nujno odstranimo semena), jajce, mleko, peteršilj, sladka smetana, parmezan

krompirjeva zloženka

  • Krompir olupimo in nareženo na tanke rezine.
  • Por razpolovimo in narežemo na kolobarje ter ga popečemo na olivnem olju. Solimo po okusu.
  • V model za torte položimo na naoljeno površino prvo plast krompirja.
  • Na krompir razvrstimo popečen por in na drobno narezane feferone, ki jim nujno odstranimo semenje.
  • Postopek še enkrat ponovimo. Zaključimo s plastjo krompirja.
  • Tortni model pokrijemo z alu folijo in pečemo pri 220 stopinjah  40 minut.
  • Odstranimo folijo. Zložensko prelijemo s prelivom, ki ga pripravimo tako, da ražvrkljamo sladko smetano, parmezan in jajce.
  • Pečemo še 20 minut, da se zgornja plast krompirja lepo zapeče.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top