Kumare s krompirjem
Kumar s krompirjem sem se kot mulc na široko izogibal, zdaj pa jih imam zelo rad. Očitno se okus z leti zelo spreminja :-). S kisom ne gre pretiravati, če ima kdo rad bolj kislo varianto, je najboljše, da si jed dokisa sam.
Sestavine za 2 osebi: 2 kumari, 4 srednje veliki krompirji, olje, 1 čebula, 3 stroki česna, sol, poper, vinski kis
Kako se naredijo tople kumare?
- Kumare olupimo in naribamo na lističe.
- V osoljeni vodi skuhamo olupljeni in na kose narezani krompir.
- V ponvi segrejemo olje in prepražimo sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni (ne sme porjaveti) dodamo česen in kumare ter pražimo tako dolgo, da voda od kumar izpari.
- Ko je krompir skuhan, ga odcedimo in pretlačimo.
- Pretlačen krompir dodamo kumaram.
- Začinimo s soljo in poprom ter žlico ali dvema vinskega kisa.