Kumare s krompirjem

Kumar s krompirjem sem se kot mulc na široko izogibal, zdaj pa jih imam zelo rad. Očitno se okus z leti zelo spreminja :-). S kisom ne gre pretiravati, če ima kdo rad bolj kislo varianto, je najboljše, da si jed dokisa sam.

Sestavine: olje, čebula, kumare, česen, krompir, sol, poper, kis

kumarična omaka

  1. Kumare olupimo in naribamo na lističe.
  2. V osoljeni vodi skuhamo olupljeni in na kose narezani krompir.
  3. V ponvi segrejemo olje in prepražimo sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni (ne sme porjaveti) dodamo česen in kumare ter pražimo tako dolgo, da voda od kumar izpari.
  4. Ko je krompir skuhan, ga odcedimo in pretlačimo.
  5. Pretlačen krompir dodamo kumaram.
  6. Začinimo s soljo in poprom ter žlico ali dvema vinskega kisa.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top