Lazanja

Za pripravo lazanje si je potrebno vzeti čas, tudi če boste namesto doma narejenega testa uporabili lističe za lazanjo, ki jih boste kupili v trgovini. Čas pa ni zapravljen, saj je na koncu vsaka minuta vloženega dela bogato poplačana s slastnimi grižljaji.

Sestavine za testo:
500 g ostre moke, 5 jajc

Sestavine za nadev:
40 dag mletega mesa, 1 čebula, 2 stroka česna, 3dcl pasiranega paradižnika, 2 korenja, 1 bučka, 1 zelena paprika, 250g mozarelle, 50g parmezana, origano, sol, poper,lovorjev list, peteršilj

Sestavine za bešamel:
50g masla , 3 žlice moke, 3 dl mleka, sol, muškatni orešček, poper

lazanja

Priprava testa
Testo za lazanje pripravimo po naslednjem receptu.

Priprava nadeva

  • Na olivnem olju prepražimo čebulo. Dodamo 2 stroka časa. Pražimo tako dolgo, da česen zarumeni in zadiši.
  • Dodamo meso in pražimo tako dolgo, da se meso razpusti.
  • Dodamo na drobno narezano zelenjavo (korenček, bučke) in 2 naribana korenja. Začinimo s soljo, origanom in poprom. Dolijemo 2 dcl vode in na rahlem ognju kuhamo 10 min.
  • Dodamo 3dcl pasiranega paradižnika oz. pelatov in kuhamo še vsaj 30 min.
  • Pred koncem kuhanja dodamo na drobno narezan peteršilj.

Priprava bešamela
V posodi raztopimo maslo, dodamo 3 žlice moke in mešamo tako dolgo, da začne moka rumeneti. Dolijem 3dcl mleka. Mešamo, da se ne naredijo grudice. Začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Na rahlem ognju ob mešanju kuhamo vsaj 10 min.

Priprava lazanje

  • Spodnjo plast pekača namažemo z bešamelom. Nanj položimo liste za pripravo lazanje, ki smo jih predhodno kuhali 2 minuti v osoljeni vodi.
  • Na plast testa nanesemo nadev. Po nadevu razporedimo na koščke narezano mozarello. Prekrijemo z drugo plastjo testa in ponovimo postopek.
  • Tretjo plast testa prelijemo z bešamelom v katerega smo vmešali 50g naribanega parmezana.
  • Pečemo 40 min. pri 220 st. C.

Dober tek!

mesna lazanja recept

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top