Mineštra

Mineštra sodi med tipične predstavnice enolončnic. Če ne uspete namočiti fižola preko noči, lahko uporabite tudi fižol iz pločevinke. Mineštra zaradi tega ne bo nič slabša.

Sestavine za mineštro: fižol ali mešanica stročnic, čebula, česen, paradižnik, lovorjev list, majaron, bazilika, sol, poper, bučka, korenje, paradižnik, makaroni

minestra

Priprava:

  • V 1/2 l vode preko noči namočimo fižol ali mešanico stročnic (črn fižol, rdeč fižol, bel fižol, grah, leča, čičerika)
  • Na olivnem olju prepražimo na drobno nasekljano čebulo.
  • Ko čebula narahlo porumeni, dodamo 2 na dorbno nasekljana stroka česna.
  • Dodamo odcejene stročnice in zalijemo z 1l vode v katero damo žličko soli.
  • Začinimo z lovorjevim listom, majaronom in baziliko.
  • Po pol ure kuhanja dodamo 2 na kocke narezana korenja, 1 na kocke narezano bučko ter žlico paradižnikove mezge (mezgo lahko seveda nadomestimo s paradižnikom, ki ga narežemo na manjše koščke).
  • Po 20 min kuhanja dodamo dve pesti makaronov in kuhamo še 10 minut.
  • Popopramo, potresemo s peteršiljem in serviramo.

Opcije:

  • Za boljši okus lahko damo v mineštro na začetku kuhanja tudi svinjska rebrca.
  • Če imate radi nekoliko pikantnejše jedi, lahko dodate pred koncem kuhanjem nekaj kajenskega popra ali malce posušenega čilija.

Dober tek!

Zaznamki

1 komentar

  • Dober recept in enostavna priprava. Naredil in bilo je odlično. Najbolj mi je všečda nikjer ni kakšne Vegete, Argo,…. Pozdrav
    Dušan

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top