Recept za miške: 2 jajci, 1 pecilni prašek, 2 jogurtova lončka gladke moke, 3 žlice sladkorja, ščepec soli, pol žlićke limonine lupine, 1/2 žličke vanilijeve arome (ali 1 vanili sladkor), 1 navadni jogurt, olje za cvrtje, sladkor v prahu.
Kako pripravimo miške?
V skledi penasto zmešamo: jajca, sladkor, vanili sladkor, ščepec soli, vanilijevo aromo in jogurt. Dodamo moko v katero smo vmešali pecilni prašek. Mešamo tako dolgo, da se vse sestavine dobro premešajo.
Testo pustimo počivati 15 min.
Kako spečemo miške?
V posodi segrejemo olje, ki ga mora biti toliko, da bodo lahko miške plavale v njem in se ne bodo dotikale dna.
Ko je olje dovolj vroče, z žlico zajamemo testo in ga potipomo v olje. Ponovimo postopek dokler ne napolnimo posode. Ko so mišle zlatorjave na eni strani, jih obrnemo in ocvremo še na drugi strani.
Ocvrte miške s penovko poberemo iz posode in odložimo na krožnik, ki smo ga obložili s papirnato brisačo, da se bo nanje lahko odteklo olje iz mišk.
Kako postrežemo miške?
Miške potrosimo s sladkorjem v prahu in postrežemo.