Ocvrte jogurtove miške - Kuharski recepti - Okusno.si

Ocvrte jogurtove miške

Ocvrte jogurtove miške so nepogrešljiva sladica, ki jo prepoznamo po puhasti teksturi in zlato rjavi skorjici. Ta priljubljena poslastica nas s svojim domačim okusom popelje v otroštvo, ko so se po kuhinji širile mamljive vonjave po sveže ocvrtem testu. S svojim rahlim jogurtovim testom in sladkornim posipom so miške popolne za vsak trenutek, ko si zaželimo nekaj sladkega, a enostavnega.

miške receptSestavine za jogurtove miške: 2 jajci, 1 pecilni prašek, 2 jogurtova lončka gladke moke, 3 žlice sladkorja, ščepec soli, pol žlićke limonine lupine, 1/2 žličke vanilijeve arome (ali 1 vanili sladkor), 1 navadni jogurt, olje za cvrtje, sladkor v prahu.

Kako pripravimo miške?

sestavine za jogurtove miške
sestavine za jogurtove miške

V skledi penasto zmešamo: jajca, sladkor, vanili sladkor, ščepec soli, vanilijevo aromo in jogurt. Dodamo moko v katero smo vmešali pecilni prašek. Mešamo tako dolgo, da se vse sestavine dobro premešajo.

Testo pustimo počivati 15 min.

ocvrte miške
ocvrte miške

Kako spečemo miške?

V posodi segrejemo olje, ki ga mora biti toliko, da bodo lahko miške plavale v njem in se ne bodo dotikale dna.

Ko je olje dovolj vroče, z žlico zajamemo testo in ga potopimo v olje. Ponovimo postopek dokler ne napolnimo posode.

Ko so miške zlatorjave na eni strani, jih obrnemo in ocvremo še na drugi strani.

ocvrte jogurtove miške
ocvrte jogurtove miške

Ocvrte miške s penovko poberemo iz posode in odložimo na krožnik, ki smo ga obložili s papirnato brisačo, da se bo nanje lahko odteklo olje iz mišk.

Kako postrežemo miške?

Miške potrosimo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

Vi sprašujte mi odgovarjamo

Kako doseči, da so jogurtove miške mehke in puhaste?

Pravilna gostota testa je ključnega pomena za mehke in puhaste miške. Če je testo preveč tekoče, se miške ne bodo lepo napihnile; če je pretrdo, pa bodo težke in suhe. Testo naj bo podobno gostoti goste jogurtove mase.

Ali lahko uporabimo kakšno drugo vrsto jogurta?

Da, lahko uporabite tudi grški jogurt, ki bo miškam dodal večjo kremnost, ali jogurt z okusom (npr. vanilijev jogurt), ki bo obogatil aromo. Vsekakor pa nujno upoštevajte, da so jogurti z okusom že sladki zaradi česar prilagodite količino sladkorja v receptu.

Kako preprečiti, da bi bile miške preveč mastne?

Olje mora biti dovolj vroče, saj se bodo miške sicer napile olja. Idealna temperatura je med 170 in 180 °C. Prav tako jih po cvrtju vedno položite na papirnate brisače, ki vpijejo odvečno olje.

ocvrte miske
ocvrte miške odcedimo na papirnati brisači

Katere okuse lahko dodamo testu za miške?

Testo za miške lahko obogatite z naribano limonino ali pomarančno lupinico, vaniljevim sladkorjem ali ščepcem cimeta. Za bolj izrazit okus lahko dodate tudi drobno nasekljano čokolado ali suho sadje.

Ali lahko ocvrte miške napolnimo z nadevom?

Da, miške lahko po cvrtju napolnite z marmelado, čokoladnim namazom ali kremo. Uporabite dresirno vrečko z dolgim nastavkom za polnjenje in nadev enakomerno vbrizgajte v sredino vsake miške.

 

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shopping Cart
Scroll to Top