Miške

miške receptSestavine: 2 jajci, 1 pecilni prašek, 2 jogurtova lončka gladke moke, 3 žlice sladkorja, ščepec soli, pol žlićke limonine lupine, 1/2 žličke vanilijeve arome (ali 1 vanili sladkor), 1 navadni jogurt, olje za cvrtje, sladkor v prahu.

Priprava
miske-recept-2V skledi penasto zmešamo: jajca, sladkor, vanili sladkor, ščepec soli, vanilijevo aromo in jogurt. Dodamo moko v katero smo vmešali pecilni prašek. Mešamo tako dolgo, da se vse sestavine dobro premešajo.

Testo pustimo počivati 15 min.

miske-recept-3

V posodi segrejemo olje, ki ga mora biti toliko, da bodo lahko mišle plavale v njem in se ne bodo dotikale dna.

Ko je olje dovolj vroče, z žlico zajamemo testo in ga potipomo v olje. Ponovimo postopek dokler ne napolnimo posode. Ko so mišle zlatorjave na eni strani, jih obrnemo in ocvremo še na drugi strani.

miske-recept-4

Ocvrte miške s penovko poberemo iz posode in odložimo na krožnik, ki smo ga obložili s papirnato brisačo, da se bo nanje lahko odteklo olje iz mišk.

Miške potrosimo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

 

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top