Musaka

Musaka

Sestavine:
400g mletega mesa, 1 čebula, 2 stroka česna, majaron, jajce, 1kg krompirja, mleko, kisla smetana, peteršilj, sol, poper

musaka

Priprava:

    1. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo na drobno narezane stroke česna in mleto meso.
    2. Pražimo tako dolgo, da se meso razpusti. Začinimo s soljo, poprom in baziliko. Pokrijemo posodo in na šibkem ognju počasi dušimo 20 minut. Med dušenjem večkrat premešamo.
    3. Olupimo krompir in ga narežemo na zelo tanke rezine oz. kolobarje. Pomagamo si lahko s kuhinjskim strgalom.
    4. Dno namaščenega pekača prekrijemo s prvo plastjo krompirja. Krompir posolimo in nanj enakomerno porazdelimo tretjino mletega mesa ter potresemo s parmezanom. Meso prekrijemo s plastjo krompirja in še 2krat ponovimo postopek.
    5. Zaključimo s plastjo krompirja in prelijemo z mešanico, ki smo jo naredili iz 2 razžvrkljanih jajc, kisle smetane, mleka in 2 velikih žlic parmezana.
    6. Pekač prekrijemo z alu folijo in damo v pečico, ki smo jo ogreli na 220 °C. Pečemo 35 minut*.
    7. Odstranimo alu folijo in pečemo še 15 minut, da se zgornja plast zlatorjavo zapeče.

    * – čas pečenja je odvisen od vrste krompirja.

      Dober tek!

      Zaznamki

      2 komentarja

      Dodaj odgovor

      Your email address will not be published.

      top