Ombolo s polento na žaru
Ombolo s polento na žaru
Sestavine: svinjska ribica, olivno olje, rožmarin, česen, sol, ščepec sladkorja, poper, refošk, maslo, peteršilj, polenta
- Na olivnem olju pri visoki temperaturi z obeh strani na hitro popečite svinjsko ribico (približno 45s na vsaki strani).
- Posolite in popoprajte meso ter začinite z rožmarinom.
- Ko je meso pečeno ga dajte iz posode in zavijte v alu folijo.
- V ponvi, kjer se je peklo meso, raztopite kocko masla (25g).
- Dodajte žlico moke in mešajte dokler moka na rahlo ne porumeni.
- Zalijte s približno 1,5 dcl vina in vseskozi mešajte, tako da se moka raztopi.
- Dodajte žličko sladkorja.
- Po minuti vrenja dodajte v vinsko omako meso, ki je počivalo v alu foliji.
- Vse skupaj na rahlem ognju kuhajte še približno 5 min.
- Tik pred koncem kuhanja potresite jed s peteršiljem