Pečena paprika

Pri kuhanju ni ravno dobro, da prismodite ali zažgete hrano. No pri pečenih paprikah pa lahko naredite
izjemo, saj se bo paprika lažje lupila, ko bo njena kožica dobila črno barvo. Pozor, samo kožica!

Sestavine: rdeča paprika za pečenje, peteršilj, česen, sol, olivno olje, balzamični kis
pečena paprika

  • Paprike operemo in jih razpolovimo. Odstranimo seme in pokrovčke.
  • Paprike naoljimo in jih položimo v pekač (tako, da je prerezana stran spodaj), ki smo ga predhodno ogreli na 220°C.Pečemo približno 20 minut oziroma tako dolgo, da se paprike zmehčajo, njihova koža pa malenkostno počrni. Seveda pazimo, da se paprike ne zažgejo 🙂
  • Ko so pečene, jih olupimo in narežemo na približno 0,5 cm tanke rezine.
  • Preložimo jih v skledo skupaj s sokom, ki je nastal med rezanjem.
  • Začinimo s soljo, sesekljanim česnom, peteršiljem in balzamičnim kisom.
  • Vse skupaj dobro premešamo.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top