Porova rižota s panceto

Sestavine: olivno olje, riž arborio, por, piščančji file, panceta, sol, poper, parmezan.

Priprava porove rižote: piščančji file narežemo na manjše koščke, ki jih popečemo na olivnem olju. Začinimo s soljo in poprom. Dodamo na kolute narezano spodnjo (svetlejšo) polovico pora in riž. Mešamo kakšno minutko ali dve da riž postekleni, nakar začnemo zalivati z jušno osnovo. Če je nimamo, uporabimo vročo vodo. Solimo po okusu.

Rižoto kuhamo cca. 15 min. Odstavimo in vmešamo veliko žlico parmezana in košček masla.

V posebni ponvi na hitro (največ 1 minuto) popečemo na kolute narezano zgornjo (temnejšo) polovico pora.

Posebej popečemo tudi panceto. Pazimo, da ni ponev prevroča, saj se panceta hitro prismodi. Pečeno panceto odložimo na papirnato brisačo, da popivna odvečno maščobo.

Rižoto potresemo s popečenim porom. Zraven priložimo hrustljavo panceto.

porova-rizota-490-0

porova-rizota-490-1

porova rižota

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top