Če bi radi nekaj konkretnega pojedli in nimate ravno veliko časa za pripravo jedi, pečenih jajc ali kuhanih hrenovk pa ste se že tudi naveličali, potem bo tale jed pravšnja za takšno priložnost. Če boste dobro zavihali rokave, boste imeli v pol ure kosilo na mizi.
Sestavine za 2 osebi: 400 g puranjega fileja, sol, poper, olivno olje, 1 dcl belega vina, 250 g brstičnega ohrovta, šetraj, 2dcl jušne osnove ali vode, pest krušnih drobtin
Postopek priprave
Meso položimo na desko, pokrijemo s folijo za živila in potolčemo. Razrežemo ga na približno 1 cm široke in 3 cm dolge trakove. Začinimo s soljo in poprom.
Meso na olivnem olju na hitro popečemo. Ko dobi zlato-rjavo barvo, prilijemo vino. Počakamo da povre tretjina vina, nakar dodamo v posodo očiščen brstični ohrovt.
Vse skupaj zalijemo z jušno osnovo ali vodo in začinimo s šetrajem.
Pokrijemo posodo, zmanjšamo temperaturo in kuhamo 15 minut.
Tik pred koncem kuhanja zgostimo omako s krušnimi drobtinami.