Rabarbarino pecivo

Rabarbarino pecivo

Sestavine: jajca, moka, maslo, pecilni prašek, sladkor, skuta, kisla smetana, rabarbara

rabarbara pecivo

Sestavine za testo:
250g moke, 4 žlice sladkorja, pecilni prašek, 150g masla, 2 dcl jugurta, 1 vanili sladkor

Sestavine za nadev:
300 g skute, 1 dcl kisle smetane, 2 jajci, 3 žlice sladkorja
200-300g rabarbare

Opcija 1
Priprava testa:

  • Jajca, sladkor in vanili sladkor penasto umešamo. Dodamo na sobno temperaturo ogreto maslo in mešamo tako dolgo, da se maslo lepo umeša v jajca. Primešamo jogurt. Nato dodamo še moko in pecilni prašek ter vse skupaj dobro premešamo z ročnim mešalnikom.
  • PTretjino testa enakomerno porazdelimo po namaščenem pekaču.
  • Testo prelijemo s skutinim nadevom. Vse skupaj nato potresemo z rabarabro, ki smo jo razrezali na približno 1,5cm velike koščke.
  • Čez nadev enakomerno prelijemo preostanek testa.
  • Pečemo cca. 40 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 200.
  • Ko je pecivo pečeno, ga potresemo s sladkorjem v prahu.

Priprava skutinega nadeva:

  • Nadev pripravimo tako, da penasto umešamo 2 jajci in 3 žlice sladkorja. Dodamo 1dcl kisle smetane in 300g skute ter vse skupaj dobro premešamo.

Opcija 2

  • Testo pripravimo po zgoraj opisanem postopku in ga v celoti enakomerno porazdelimo po namaščenem pekaču.
  • Potresemo ga z rabarabro, ki smo jo razrezali na približno 3-4cm velike koščke.
  • Pečemo cca. 40 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 200.
  • Ko je pecivo pečeno, ga potresemo s sladkorjem v prahu.

Po želji lahko na koščke razrezano rabarbaro predno jo dodamo na testo na hitro podušimo z malce vode in 2 žlicama sladkorja.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top