Rižota s kozicami in bučkami

Tako kot se pršut lepo ujema s šparglji, se kozice lepo ujemajo z bučkami. Harmonija okusov, ki jo dajo spodaj navedene sestavine je res božanska.

Sestavine za pripravo rižote s kozicami in bučkami:
čebula, česen, olivno olje, riž, kozice, bučke, maslo, parmezan, češnjevec, belo vino, mediteranske začimbe, ribja osnova

rižota kozice

  1. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo sesekljano čebulo (ne sme porjaveti).
  2. Dodamo riž in počakamo, da postekleni.
  3. Zalijemo z 1dcl vina
  4. Ko se vino vpije, začnemo zalivati z ribjo osnovo, ki mora biti vroča, saj ne smemo dopustiti, da se tekočina v kateri se kuha riž ohladi.
  5. Po 10 minutah kuhanja dodamo kozice, ki smo jih pripravili po spodaj opisanem postopku.
  6. Kuhamo še približno 5 minut. Ko je riž, skuhan dodamo nekaj kosmičev masla in 2 veliki žlici naribanega parmezana. Vse skupaj dobro premešamo in postrežemo.

Omaka s kozicami

  1. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem  skupaj z grobo narezanim česnom prepražimo na tanke kolobarje narezane bučke in repke kozic, ki smo jim odstranili lupino.
  2. Zalijemo z belim vinom in počakamo, da ga polovica povre.
  3. Dodamo olupljenje češnjeve paradižnike (najlažje jih boste olupili če jih boste dali za 1 minuto kuhati v  vrelo vodo), ki jih narežemo na polovičke.
  4. Kuhamo 10 minut.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top