Rižota z lisičkami in bučo

Če bi naredili tekmovanje različnih rižot glede na letni čas, bi bila rižota z lisičkami in muškatno bučo moja jesenska zmagovalka. Glede na obilo oranžnih sestavin pa bi jo verjetno tudi Nizozemci vzeli za svojo.

Sestavine za rižoto z bučo in lisičkami: lisičke, muškatna buča, olivno olje, čebula, česen, jušna osnova, parmezan, belo vino, timijan, sol, poper, smetana za kuhanje, panceta

lisičke muškatna buča

  • Bučo narežemo na večje kose (krhlje), odstranimo semena in olupimo.
  • Krhlje narežemo na približno 2 cm velike koščke in jih nato preložimo v pekač. Posolimo, pokapamo z olivnim oljem in damo peči za 15-20 minut v pečico, ki smo jo ogreli na 220°.
  • V ponvi segrejemo olivno olje in na njem pražimo sesekljano čebulo tako dolgo da postekleni.
  • Dodamo srt česen in počakamo, da zadiši.
  • Dodamo na grobe kose narezane lisičke, ki smo jih predhodno temeljito oprali. Posolimo in popramo. Začinimo s timijanom.
  • Pražimo tako dolgo, da izpari voda, ki so jo lisičke izpustile.
  • Dodamo riž in vse skupaj na hitro prepražimo.
  • Zalijemo z 1dcl vina in počakamo, da vino izpari.
  • Sedaj začnemo riž zalivati z jušno osnovo. Dodamo eno zajemalko jušne osnove. Premešamo in počakamo da riž vpije tekočino.
  • Postopek ponavljamo tako dolgo dokler ni riž skuhan.
  • Dodamo žlico smetane za kuhanje. Počakamo minutko, da se smetana lepo vkuha v riž.
  • Nato narahlo vmešamo koščke buč, ki smo jih popekli v pečici, dve žlici naribanega parmezan ter drobno sesekljan peteršilj.
  • Rižoto “zabelimo” s hrustljavo panceto, ki smo jo popekli na olivnem olju.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top