Rižota s šparglji

Sestavine za pripravo rižote s šparglji: olivno olje, mlada čebula, riž, sol, belo vino, sveži šparglji, poper, maslo, parmezan

rižota šparglji

Prirpava za 2 osebi:

  • Na olivnem olju na hitro popečemo mlado čebulo in na večje kose narezane šparglje.
  • Dodamo 2dl riža, mešamo pol minute in nato zalijemo z 1dcl belega vina.
  • Pustimo vreti 1 minuto nakar zalijemo riž z zajemalko juhe (če je nimamo uporabimo vodo) in posolimo.
  • Ko riž vpije vso tekočino, ponovno zalijemo z zajemalko juhe
  • Kuhamo in zalivamo tako dolgo dokler ni riž kuhan al´dente.
  • Odstavimo, vmešamo košček masla (25g),  popopramo, potresemo s parmezanom in serviramo.

Dober tek!

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top