Škampi v buzari

Škampi v buzari

Sestavine:
1kg škampov, 3 stroki česna, 1 čebula, 500g pelatov, sol, 1,5 dcl belega polsuhega ali polsladkega vina, olivno olje, drobtine, peteršilj

škampi buzara

Priprava:

  • na olivnem olju prepražimo drobno narezano čebulo
  • ko čebula postekleni dodamo strt česen
  • premešamo da zadiši po česnu, nakar dodamo paradižnikove pelate in kuhamo 10 minut
  • v ponvi na hitro z obeh strani popečemo dobro oprane in posušene škampe (cca. 1 min)
  • škampe zalijemo z 1,5 dcl belega vina (polsuho ali polsladko) in na hitro pokuhamo (cca. 15  sek.)
  • vse skupaj preložimo v posodo z omako, posolimo in kuhamo še 10 minut
  • omako zgostimo z drobtinami
  • minuto pred koncem kuhanja dodamo v omako drobno narezan peteršilj

Dober tek!

škampi

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top