Špageti Carbonara 2

Špageti Carbonara so tipična italijanska jed katere glavne sestavine za omako so panceta, jajca in smetana. Pri pripravi te nasitne jedi, katere glavne sestavine so jajca, panceta in parmezan je potrebno paziti predvsem to, da jajca ne zakrknejo in da niso špageti, ko jih premešamo z omako, preveč »suhi«.

Sestavine:
2 rumenjaka, parmezan, panceta, sol, sladka smetana, poper, olivno olje

špageti carbonara

Priprava:

  • Na olivnem olju prepražimo na koščke narezano panceto in strok česna. Ko panceta zakrkne, odstranimo česen.
  • Špagete skuhamo po navodilih z embalaže.
  • V kozarcu ražvrkljamo rumenjaka in 1.5dcl sladke smetane.  Dodamo pest naribanega parmezana. Začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.
  • Omako zgostimo tako, da jo pokuhamo na rahlem ognju (ne sme zavreti, saj se bodo drugače naredile grudice).
  • Kuhane špagete prelijemo z omako.
  • Vmešamo še popečeno panceto (skupaj z olivnim oljem na katerem smo jo prepražili).
  • Po želji lahko potresemo testenine še z drobnjakom ali peteršiljem.
  • Vse skupaj dobro premešamo in postrežemo.

Dober tek!

Zaznamki

1 komentar

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top