Špageti Carbonara - Kuharski recepti - Okusno.si

Špageti Carbonara

Špageti Carbonara so tipična italijanska jed katere glavne sestavine za omako so panceta, rumenjaki, parmezan in smetana. Pri pripravi te nasitne jedi je potrebno paziti predvsem to, da jajca ne zakrknejo in da niso špageti, ko jih premešamo z omako, preveč »suhi«.

Sestavine za carbonaro (za 2 osebi):
2 dcl smetane za kuhanje, 2 rumenjaka, 2 žlici mleka, 20 g parmezana, 25 g pancete (12 tankih rezin), sol, poper

sestavine-omaka-carbonara

Kako pripravimo omako carbonara?

V vroči ponvi z obeh strani popečemo panceto. Ker vsebuje panceta precej masti, ne naoljimo ponve.

Popečeno panceto odložimo na papirnato brisačo, da odteče odvečna maščoba. Ko se panceta ohladi, jo na kuhinjski deski narežemo na koščke.

Jajca razbijemo in ločimo rumenjake od beljakov. V lončku razžvrkljamo 2 rumenjaka, ki jima dodamo 2 žlici mleka. Solimo in popramo po okusu.

V kozici segrejemo smetano za kuhanje. Tik preden smetana zavre odstavimo kozico s štedilnika, vmešamo parmezan in prilijemo razžvrkljane rumenjake. Dodamo še na koščke narezano panceto. Vse skupaj dobro premešamo.

omaka-carbonara-recept

V osoljeni vreli vodi skuhamo špagete po navodilih z embalaže. Ko so špageti kuhani, jih odcedimo in zmešamo z omako.

Po želji lahko potresemo testenine še z drobnjakom ali peteršiljem.

Dober tek!

recept-spageti-carbonara

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top