Špargljev quiche

Špargljev quiche

Sestavine za testo:
150 g moke, 75 g masla, 0,5dcl hladne vode, mala žlička soli

Sestavine za preliv:
4 jajca, 1 dcl sladke smetane, 1dcl mleka, 200g špargljev, 100g pancete, 2 žlici parmezana, 100g sira, sol, poper

špargljev quiche

Priprava testa
V skledi z rokami zmešamo moko, sol in na koščke narezano maslo. Mešamo tako dolgo, da dobimo drobljivo testo. Postopoma začnemo dodajati vodo. Dobro premešamo in pregnetemo da nastane kompaktna kepa testa. Testo zavijemo v plastično folijo in ga za 30 minut postavimo v hladilnik.

Pekač za pite premažemo z maslom. Testo razvaljamo v obliki kroga, ki mora biti malce večji od pekača za pite, saj moramo testo na obodu pekača zavihati navzgor, da dobimo vsaj 2-3 cm visok rob in položimo v pekač.

Priprava preliva
V posodi stepemo jajca. Med mešanjem dolijemo mleko in sladko smetano. Solimo. Dodamo na koške narezane šparglje in panceto (lahko tudi kuhan pršut) ter nariban sir. Pripravljeno jajčno zmes vlijemo na testo v pekaču.

Pečico ogrejemo na 190°C. Pečemo cca. 40 minut oziroma tako dolgo dokler ni nadev trd in zlato zapečen.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top