Pizza s špinačo in kuhanim pršutom
Sestavine:
pelati, špinača, mozzarella, por, kuhan pršut
Sestavine za testo:
200g ostre moke, 200g gladke moke, žlička soli, žlička sladkorja, 1,5dcl mlačne vode, 5g suhega kvasa, 0,5 dcl olivnega olja
Priprava testa
- V posodi zmešamo ostro in gladko moko.
- Primešamo malo zvrhano žličko soli in zmešamo.
- Dodamo vrečko suhega kvasa in ščepec sladkorja ter ponovno premešamo.
- Dolijemo 0.5 dcl olivnega olja ter 1.5-2 dcl mlačne vode.
- Vse skupaj dobro premešamo in zamesimo v gladko testo (testo mesimo vsaj 5 minut).
- Hlebček testa premažemo z olivnim oljem in ga preložimo v posodo kjer bo vzhajal (volumen posode naj bo vsaj 2x večji od hlebčka testa). Posodo prekrijemo s krpo.
- Ko testo naraste na 2x velikost (približno po 1 uri vzhajanja), ga položimo na pomokano površino in še enkrat dobro pregnetemo. Iz testa moramo iztisniti ves zrak, ki je nastal med vzhajanjem.
- Testo razvaljamo in položimo v pomaščen pekač.
- Obložimo ga z izbranimi sestavinami.
- Pečemo približno 10-15 minut v pečici, ki smo jo ogreli na 240°.