Špinačna pita

Ko imate na obisku večjo družbo, pride špinačna pita še kako prav. Je se lahko samostojno ali pa kot priloga mesnim jedem.

Sestavine za špinačno pito: 300g vlečenega testa, 400g špinače, 500g skute, 100g sira, 5 jajc, parmezan, 1,5 dcl mleka, sol, poper, grobo mleti česen v prahu
špinačna pita

  1. Špinačo kuhamo v osoljenem kropu 5 minut.
  2. Špinačo odcedimo in na drobno narežemo.
  3. Špinačo damo v posodo in jo zmešamo z jajcem in 2 žlicama parmezana. Posolimo in popramo.
  4. V drugi posodi zmešamo skuto, 2 jajci, na kocke narezan sir in 0,5dcl mleka.Začinimo s soljo in česnom.
  5. V pomaščen pekač položimo 3 plasti vlečenega testa, ki smo ga odrezali tako, da ustreza površini pekača.
  6. Po testu enakomerno porazdelimo zmes, ki smo jo pripravili iz skute.
  7. Pokrijemo z 2 plastema testa.
  8. Sedaj po testu enakomerno porazdelimo špinačno zmes.
  9. Pokrijemo 3 plasti testa.
  10. Vse skupaj prelijemo z mešanico, ki smo jo pripravili iz 2 jajc in 1 dcl mleka.
  11. Pečemo 45 minut pri 200st.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top