Špinačna rižota

Špinačna rižota

Sestavine:
olivno olje, riž, čebula, česen, telečje meso, špinača, sol, poper, parmezan, maslo

špinačna rižota

  1. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo sesekljano čebulo in na tanke kose narezano telečje meso.
  2. Ko na hitro popečemo meso z vseh strani, dodamo na grobo sesekljano špinačo in dva sesekljana stroka česna. Posolimo.
  3. Pražimo še kakšni 2 minuti, da špinača uplahne, nato dodamo riž in zalijemo s prvo zajemalko vroče jušne osnove.
  4. Ko riž vpije vso tekočino, dodamo novo zajemalko jušne osnove.
  5. Postopek ponavljamo tako dolgo dokler ni riž kuhan.
  6. Posodo z rižoto odstavimo z ognja, vmešamo 2 žlici masla in 2 veliki žlici naribanega parmezana ter popopramo.
  7. Vse skupaj dobro premešamo in postrežemo.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top