Tatarski biftek

Zame sta dva bistvena pogoja za pripravo dobrega tatarca ta, da ga naredimo iz najbolj kvalitetnega mesa (pljučni file) in da mesa ne zmeljemo v električnem sekljalniku, ampak ga tolčemo in režemo.  Vse ostalo – sestavine in količine, pa je pri tatarcu stvar okusa.

Sestavine za tatarski biftek: pljučna, čebula, feferon, čili, kapre, kumarice, olivno olje, tabasco, kečap, majoneza, sol, poper, gorčica, konjak

tatarski biftek

Priprava:

  • 400g pljučne narežemo na tanke rezine, ki jih nato razrežemo na drobne koščke.
  • Meso nato stolčemo s kladivom, da se razpade. Meso tolčemo in obračamo tako dolgo, da dobimo fino gladko maso.
  • Dodamo šilce konjaka in 3 žlice olivnega olja ter dobro premešamo.
  • Na drobno narežemo:  1 čebulo, 1 žličko kaper, 2 mali kisli kumarici, 2 polpekoča feferona. Vse skupaj vmešamo v maso.
  • Dodamo 1 žličko gorčice, 2 žlički majoneze in 2 žlički kečapa.
  • Po okusu začinimo s soljo, poprom in tabascom. ž
  • Vse skupaj dobro premešamo z roko, da se meso lepo prepoji z vsemi sestavinami, ki smo jih dodali.

Dober tek!

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top