Telečja obara

Priprava telečje obare je pravzaprav enostavna. V vodo vrzite kos telečjega mesa in zelenjavo, ki jo imate v hladilniku, ter vse skupaj počasi kuhajte slabo uro.

Sestavine za telečjo obaro: 2 čebuli, 3 stroki česna, 500 g teletine, rumeno korenje, rdeče korenje, cvetača, mladi grah, majaron, timijan, lovorjev list, peteršil, poper, sol

telečja obara

  1. Teletino narežemo na 2-3 cm velike kose.
  2. Zelenjavo operemo in narežemo na kose.
  3. Na olju prepražimo sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo sesekljan česen in na kose narezano meso.
  4. Pražimo približno 5 minut. Med praženjem večkrat premešamo.
  5. Dodamo narezano zelenjavo in 1l vroče vode. Začinimo s soljo, majaronom, lovorjevim listom in timijanom.
  6. Ko voda zavre, zmanjšamo ogenj in počasi kuhamo 45 minut.
  7. Tik pred koncem kuhanja dodamo mladi grah iz pločevinke in sesekljan peteršilj. Začinimo s sveže mletim poprom.
  8. Na hitro zavremo, odstavimo in ponudimo.
  9. Telečjo obaro ponudimo z ajdovimi žganci ali domačim svežim kuhom.

Zaznamki

1 komentar

  • Branka pavšer /

    Recept je super! Res! Ker je mnogo zelenjave in s tem je jed še okusnejša. Ker zdaj ni svežega graha,sem ga nadomestia z nekaj strokov fižola.

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top