Telečja pašteta | Okusno.si

Telečja pašteta

Ker pašteta ne sodi ravno med zdrave jedi, in ker me ob misli na to, iz kakšnih sestavin je narejena, vedno zmrazi, sem jo pred leti črtal s seznama jedi, ki jih uživam. Ko pa mi je sodelavka Karmen posredovala nekaj namigov za pripravo paštete iz kvalitetnega mesa in zelenjave, jo zopet pridno mažem na kruh.

Sestavine za pripravo telečje paštete: 400 g kakovostne teletine (file ali hrbet), lovorjev list, 2 velika korenčka, 3 stroki česna, 1 čebula, ½ pora, sol, poper, mešanica mediteranskih začimb, 0,5 dcl olivnega olja, 1 dcl rdečega vina, 1 žlička kaper, 4 polpekoči feferoni, 1 žlica masla, 1 žlica gorčice, kajenski poper, čili v prahu

Kako se naredi pašteta?

V ognjevarno posodo s pokrovom damo teletino v kosu, lovorjev list, korenje, česen, pol čebule in polovico pora. Solimo in popramo, začinimo z mešanico mediteranskih začimb, prelijemo z 0,5 dcl olivnega olja in vse skupaj premešamo.
Posodo pokrijemo s pokrovom in damo peči v pečico, ki smo jo ogreli na 200 °C. Po 30 minutah pečenja dolijemo vino. Pečemo še približno 60 minut.

Ko je meso pečeno, odkrijemo posodo in počakamo, da se meso ohladi. Nato ga razrežemo na kose.

V mešalnik damo meso, zelenjavo, ki se je pekla zraven mesa, žličko kaper, pol čebule, polpekoče feferone, maslo ter gorčico. Vse skupaj začinimo s čilijem in kajenskim poprom.

Miksamo tako dolgo, da se vse sestavine povežejo v gladko maso. Po potrebi prilijemo omako, ki je nastala pri pečenju mesa. Predno pašteto namažemo na kruh, jo postavimo vsaj za 1 uro v hladilnik.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top