Telečja pašteta

Ker pašteta ne sodi ravno med zdrave jedi, in ker me ob misli na to, iz kakšnih sestavin je narejena, vedno zmrazi, sem jo pred leti črtal s seznama jedi, ki jih uživam. Ko pa mi je sodelavka Karmen posredovala nekaj namigov za pripravo paštete iz kvalitetnega mesa in zelenjave, jo zopet pridno mažem na kruh.

Sestavine za pripravo telečje paštete: teletina, čebula, česen, korenje, por, kapre, maslo, sol, poper, kajenski poper, polpekoči feferoni, čili, gorčica

telečja pašteta

  • V ognjevarno posodo s pokrovom damo 400g teletine, lovorov list, korenček, 3 stroke česna, pol čebule, tretjino pora. Posolimo in poporamo, začinimo z mediteranskimi zelišči, prelijemo z nekaj kapljami olivnega olja.
  • Pečemo 90 min pri 200 °C.
  • Po 30 min. pečenja zalijemo vse skupaj z 1dlc rdečega vina.
  • Ko je meso pečeno, pustimo da se ohladi.
  • V sekljalnik predevamo pečeno meso, ki smo ga razrezali na kose ter zelenjavo, ki se je pekla zraven mesa. Zmeljemo oz. sekljamo tako dolgo da dobimo fino gladko maso.
  • Dodamo še pol čebule, žlico kaper, 3 polpekoče feferone, veliko žlico masla, žlico gorčice ter začinimo s čilijem. Sekljamo tako dolgo, da se dodane vsebine fino povežejo v maso.
  • Pripravljeno pašteto postavimo pred prvo uporabo vsaj za 1 uro v hladilnk.

Dober tek!

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top