Telečji zrezki z jurčki

Telečji zrezki z jurčki

Sestavine: teletina, čebula, česen, jurčki, peteršilj, belo vino, kisla smetana, timijan, majaron, peteršilj, sol, poper, olje

teletina jurčki

Priprava (za 2 osebi):

  • Na olivnem olju na najvišji temperaturi z obeh strani na hitro popečemo 2 telečja zrezka.
  • Zmanjšamo temperaturo, posolimo in pečemo na vsaki strani še približno 1 min.
  • Zrezka s tekočino vred zavijemo v alu folijo in pustimo da nekaj minut počivata.
  • Na olivnem olju prepražimo na drobno nasekljano čebulo.
  • Ko čebula postekleni, dodamo na rezine narezane jurčke (cca. 250g)
  • Predno jurčki porjavijo dodamo še dva stroka na drobno narezanega česna in posolimo ter popopramo.
  • Zalijemo z 1dcl belega vina in počakamo da tekočina zavre
  • Po približno 15 sekundah dodamo v posodo pečeno meso, ki je počivalo v alu foliji ter tekočino, ki se je med počivanjem nabrala.
  • Zalijemo  s približno 1,5 dcl vode, začinimo z majaronom in timijanom ter vse skupaj dušimo cca. 5 min.
  • Pred koncem kuhanjam dodamo 2 veliki žlici kisle smetane, ki smo jo predhodno zmešali z 1 dcl vode ter žličko moke.
  • Potresemo s peteršiljem in pustimo narahlo vreti še dobro minuto.

Dober tek.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top